Доступність посилання

ТОП новини

Застосування українськими військовими вогню в Донецькому аеропорту було разовим – Порошенко


Донецький аеропорт, 15 січня
Донецький аеропорт, 15 січня

Застосування українськими військовими вогню в Донецькому аеропорту було разовим. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з прем`єр-міністром Польщі Евою Копач.

«Останніми днями у нас різко зросла інтенсивність атак Донецького аеропорту з боку терористів, а також безкарне порушення режиму припинення вогню, на які позавчора я дав доручення одноразово дати відповідь у зв`язку з тим, що нам просто заборонили вивезти наших поранених і загиблого з Донецького аеропорту, евакуювати», – зазначив Порошенко.

Раніше радник президента України, волонтер Юрій Бірюков повідомив, що вночі 19 січня українські військові евакуювали всіх поранених із нового терміналу Донецького аеропорту, а також провели часткову ротацію.

У Генеральному штабі Збройних сил України повідомили, що ситуація в Донецькому аеропорту перебуває під контролем сил АТО.

За останні дні значно почастішали обстріли українських позицій з боку проросійських бойовиків. Інтенсивні бої ведуться за Донецький аеропорт та прилеглу територію.

За даними штабу АТО, напруженою залишається ситуація у районі аеропорту, куди бойовики активно стягують військову техніку та «живу» силу.

XS
SM
MD
LG