Доступність посилання

ТОП новини

Неофіційний радник Путіна: вторгнення російських військ можливе


Сергій Марков
Сергій Марков

Неофіційний радник російського президента Володимира Путіна, політолог Сергій Марков заявляє, що армія Росії може вторгнутися в Україну. Про це пише американське видання The Daily Beast.

«Деякі російські сили можуть бути задіяні, щоб допомогти армії Новоросії у випадку, якщо українські сили переозброяться і почнуть наступ», – цитує Маркова видання. Він додав, що застереження секретаря РНБО Олександра Турчинова про повномасштабну війну, можуть виправдатися.

Марков визнав, що «як мінімум двічі в серпні й вересні, деякі російські збройні сили були на українській території». Подробиць він не навів.

Як повідомляє видання, Марков працює віце-ректором Російського університету імені Плеханова і заявляє, що бачить своєю місією консультування Кремля. За словами Маркова, він передає свої поради через спікера російської Держдуми Сергія Наришкіна. При цьому він визнає, що не всі його поради враховують. «Я був проти визнання київських виборів, але ми їх визнали, це була помилка», – сказав Марков.

У кількох інтерв’ю минулого літа Марков заявляв, що планом Москви було розширити територію так званої «Новоросії» насамперед вигравши війну на Донбасі, а потім піти на Миколаїв, Харків і Одесу. Але зараз Марков визнав, що змінює тактику. «Десь півтора місяці тому я порадив, що замість «Новоросії» ми могли б просувати інтеграцію Донбасу назад в Україну». З листопада президент Росії Володимир Путін жодного разу не вимовив слова «Новоросія», відзначає видання.

За даними РНБО, на окупованій частині Донбасу розгорнуте військове угруповання у понад 38 тисяч осіб, серед них 8,5 тисяч військовослужбовців регулярних військ Росії. крім того, за цими даними, уздовж східної частини українсько-російського кордону у повній бойовій готовності перебувають близько 50 тисяч російських військ.

XS
SM
MD
LG