Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: два великих угруповання збройних сил Росії перетнули кордон України


Російські військові, архівне фото
Російські військові, архівне фото

У Раді національної безпеки і оборони України заявляють, що два великих угруповання збройних сил Російської Федерації перетнули державний кордон України. Про це повідомляє інформаційно-аналітичний центр РНБО.

«За оперативною інформацією Ради національної безпеки і оборони, сьогодні зафіксовано перетин українсько-російського кордону двома батальонно-тактичними групами збройних сил Російської Федерації», – йдеться в повідомленні.

Наразі підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Раніше у РНБО повідомляли, що на окупованій частині Донбасу розгорнуто військове угрупування у понад 38 тисяч осіб, серед них 8,5 тисяч військовослужбовців регулярних військ Російської Федерації.

Крім того, за даними секретаря РНБО Олександра Турчинова, уздовж східної частини українсько-російського кордону у повній бойовій готовності перебувають близько 50-тисяч російських військ.

Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає. Водночас Росія заявляє, що на Донбасі немає російських військових, але є«добровольці».

XS
SM
MD
LG