Доступність посилання

ТОП новини

Поранений у Ґюмрі піврічний хлопчик помер


У Вірменії протестували з вимогою до Росії видати підозрюваного у вбивстві родини, Ґюмрі, 15 січня 2015 року
У Вірменії протестували з вимогою до Росії видати підозрюваного у вбивстві родини, Ґюмрі, 15 січня 2015 року

Міністерство охорони здоров’я Вірменії повідомляє про смерть піврічного хлопчика, який був поранений минулого тижня під час нападу у вірменському місті Ґюмрі.

Хлопчик був єдиним, хто вижив у нападі, внаслідок якого загинули його батьки і ще четверо родичів, він помер у лікарні сьогодні, повідомили медики. Після нападу дитина перебувала у тяжкому стані.

За даними слідства, російський рядовий Валерій Пермяков 12 січня самовільно покинув свою частину зі зброєю і застрелив шістьох людей з однієї сім’ї, включно із дворічною дитиною, а коли відмовив автомат, штиком завдав тяжких травм піврічному хлопчикові.

Вбивство в Ґюмрі, де розташована російська військова база, викликало хвилю протестів у Вірменії. Тисячі маніфестантів вимагали видати Вірменії російського солдата-строковика, який, за даними вірменської влади, зізнався у вбивстві. Він перебуває під арештом на російській військовій базі.

Президент Росії Володимир Путін пообіцяв якнайшвидше розслідування і справедливе покарання за вбивство, але нічого не сказав про те, щоб передати розслідування вірменській стороні.

XS
SM
MD
LG