Доступність посилання

ТОП новини

За добу біля Донецького аеропорту спостерігалося відносне затишшя – штаб АТО


Донецький аеропорт, архівне фото
Донецький аеропорт, архівне фото

За добу на території Донецького аеропорту спостерігалося відносне затишшя, близько 16:00 відбулось руйнування перекриття нового терміналу. Про це повідомляє прес-центр АТО.

Водночас бойовики здійснювали обстріли позицій українських військових навколо летовища – в районі Авдіївки, Гранітного, Тоненького, Новомихайлівки, а також поблизу Богданівки, Красногоровки та Славного.

За даними штабу АТО, з артилерії та систем залпового вогню «Град» двічі був обстріляний населений пункт Піски.

«На дебальцівському напрямку бойовики вчинили черговий злочин проти мирних громадян. Близько 8.00 терористи завдали удару з реактивних систем «Град» по житлових будівлях міста Дебальцева. Серед цивільних є загиблі й постраждалі, в тому числі діти. Чотири рази обстріляли з мінометів та стрілецької зброї позиції українських військових поблизу населеного пункту Центральний та ще раз відкрили вогонь неподалік Ленінського», – йдеться у повідомленні.

У районі Маріуполя бойовики 11 разів вели вогонь по українських військових з артилерії, мінометів, гранатометів та протитанкового ракетного комплексу. Найбільше обстрілів зазнали позиції українських військових в районі Миколаївки, Гнутово та Чермалика.

У штабі АТО повідомляють, що на Луганщині бойовики зранку п’ять разів обстріляли позиції збройних сил біля населеного пункту Кримське, обстріл вівся з артилерії, мінометів та танка. Поблизу Станиці Луганської сепаратисти відкривали вогонь з гранатомету та стрілецької зброї.

За останні дні інтенсивні бої ведуться за Донецький аеропорт та прилеглу територію.

Сьогодні речник штабу АТО повідомив, що напруженою залишається ситуація у районі аеропорту, куди бойовики активно стягують військову техніку та «живу» силу. Донецький аеропорт контролюють українські військові.

XS
SM
MD
LG