Доступність посилання

ТОП новини

Страсбурзький суд оприлюднить рішення за позовом Тимошенко


Юлія Тимошенко
Юлія Тимошенко

22 січня Європейський суд з прав людини у Страсбурзі оприлюднить рішення за позовом «Юлія Тимошенко проти України», який було подано у 2012 році. Про це йдеться у повідомленні Ради Європи, опублікованому у понеділок, 19 січня.

Рішення щодо справи Тимошенко буде оприлюднене письмово.

До Європейського суду з прав людини Юлія Тимошенко звернулася у 2011 році. Сторона захисту подала двв скарги, звинувачуючи тодішню владу уполітичному переслідуванні Тимошенко.

Рішення щодо першої скарги було винесене у 2013 році. Суд постановив, що арешт Юлії Тимошенко був незаконним. Але за кількома пунктами суд скаргу відхилив.

Друга заява Юлії Тимошенко до Європейського суд про незаконність кримінального провадження в так званій «газовій» справі була надіслана в листопаді 2012 року, після завершення всіх національних процедур з оскарження вироку Печерського районного суду Києва.

11 жовтня 2011 року Юлія Тимошенко була засуджена на 7 років у «справі газового договору з Росією». 22 лютого 2014 року після втечі з Києва колишнього президента Янцковича, Тимошенко звільнили з в’язниці.

XS
SM
MD
LG