Доступність посилання

ТОП новини

Українські воїни в зоні АТО отримають спеціальні захисні редути


Українська будкомпанія готова налагодити виробництво американських захисних споруд для блокпостів у зоні АТО

Українська будівельна компанія готова налагодити виробництво американських захисних споруд для обладнання блокпостів у зоні АТО. Її представники обіцяють протягом декількох місяців покрити потреби військових у мобільних укріпленнях, які швидко монтуються і добре зарекомендували себе в зонах, де точаться збройні конфлікти.

Спеціальна залізна сітка, надміцна тканина та звичайний ґрунт. Це все, що потрібно для обладнання захисних споруд для військових. Такі фортифікаційні бар’єри як повітря потрібні в зоні АТО на сході країни. Вони можуть захищати блокпости та вогневі позиції. Декілька годин для встановлення і вояки будуть захищені від стрілецької зброї та мінометного вогню.

Експерти кажуть – зовнішня простота оманлива. Конструкцію постійно вдосконалюють. Спеціальне зварювання і властивості тканини забезпечують довговічність і головне – надійний захист.

Говорить представник американської компанії HESCO Bastion в Україні Ігор Стокоз:

«Компанія лише конструкцію спіралі випробовувала 10 років. Щоб вона витримувала максимальні навантаження під час потрапляння снарядів. Коли наступає критичний момент, дріт розтягається а не рветься на осколки».

Крім того, спорудження такого блокпосту до чотирьох разів дешевше за залізобетонний аналог, каже технічний представник HESCO Bastion Аарон Еклі:

«Звичайно, на ринку є подібна продукція. Але всі наші запатентовані рішення дозволяють розгортати системи захисту найшвидше. Головним матеріалом для наповнення контейнерів є звичайна земля. Завдяки якості проектів та матеріалів, з яких вони виготовляються, ми є ексклюзивним постачальником для ООН, Міністерства оборони США і НАТО. Ми готові передати наші найкращі розробки, які можуть допомогти захистити вашу країну».

В разі підписання угоди з Міноборони та МНС будівельна компанія ТММ готова вже за три місяці налагодити випуск таких блокпостів в Україні.
Керівник будівельної компанії ТММ Микола Толмачов каже:

«Ми хочемо імпортувати лише технологію і вже отримали згоду американської компанії. Всі роботи із збирання конструкцій будуть відбуватися нашими силами. У нас є для цього весь досвід і ресурси».
Експерти кажуть: такі захисні редути могли врятувати життя не однієї людини й зокрема на блокпосту під Волновахою, де пасажири рейсового автобусу потрапили під обстріл з систем залпового вогню «Град».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG