Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» вимагає викуп за двох японських заручників


Прем’єр Японії Сіндзо Абе
Прем’єр Японії Сіндзо Абе

В інтернеті поширений відеоролик, на якому, ймовірно, бойовики радикального угруповання «Ісламська держава» погрожують убити двох японських заручників, якщо протягом трьох діб за них не буде виплачений викуп у розмірі 200 мільйонів доларів.

На відео чоловік, одягнений в чорне і з ножем у руці критикує Японію за її підтримку очолюваної США коаліції, яка веде боротьбу з ісламістами.

Один із заручників – журналіст-фрілансер. Інший – вже з’являвся на відео, оприлюдненому бойовиками минулого серпня, коли його допитували із застосуванням сили.

Ролик розміщений на джигадистських сайтах, пов’язаних з «Ісламським державою», і за змістом подібний до попередніх відеозаписів, поширених ісламістами.

Прем’єр Японії Сіндзо Абе заявив, що погрози бойовиків угруповання «Ісламська держава» вбити двох японських заручників є неприйнятними, і закликав негайно їх звільнити.

В уряді Японії наголосили, що не зупинять боротьбу з тероризмом.

Раніше бойовики угруповання «Ісламська держава» застрелили чи обезголовили сотні заручників. Угруповання утримує значні території на півночі Сирії в Іраку після наступу минулого літа.

XS
SM
MD
LG