Доступність посилання

ТОП новини

До Надії Савченко в СІЗО пустили її сестру – адвокат


Віра Савченко отримала побачення зі своєю сестрою Надією, яка перебуває в московському СІЗО, повідомив Радіо Свобода один з адвокатів Надії Савченко Ілля Новіков.

Побачення відбувається в ці хвилини. О 14:30 за київським часом Віра Савченко потрапила до будівлі СІЗО №6.

«Я зараз перебуваю біля дверей СІЗО№ 6, де міститься Надія Савченко. Її сестра Віра 2 хвилини тому туди увійшла всередину. Її супроводжують український консул Геннадій Бріскаленко і російський уповноважений з прав людини Елла Памфілова», – сказав адвокат.

За його словами, вранці Вірі Савченко відмовлялися надати підписаний напередодні дозвіл на побачення з сестрою доти, поки вона не дасть свідчення. «Близько трьох годин все це тривало. Слідство наполягало на тому, щоб провести допит Віри Савченко, Віра відмовлялася, просила, щоб до неї пустили адвоката, адвоката не пускали… Зрештою їй видали на руки дозвіл і зараз вона увійшла всередину», – сказав Ілля Новіков.

Напередодні в МЗС України Радіо Свобода повідомили, що Віра Савченко отримала дозвіл російських слідчих органів на зустріч зі своєю сестрою Надією Савченко 20 січня.

Росія звинуватила українську льотчицю надію Савченко у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі минулого літа. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України. В середині минулого місяця Савченко оголосила голодування.

Надія Савченко – народний депутат України від партії «Батьківщина».

XS
SM
MD
LG