Доступність посилання

ТОП новини

Бойова авіація не використовується ЗСУ на Донбасі – Міноборони


Сергій Галушко
Сергій Галушко

Авіація з боку України використовується виключно для евакуації поранених, надання медичної допомоги, для перевезення особового складу і вантажів. Про це в ефірі програми Радіо Свобода «Донбас. Реалії» заявив заступник керівника Управління інформаційних технологій Міністерства оборони України Сергій Галушко.

«Коли медичний гвинтокрил оснащено носилками для перевезення поранених та чимось необхідним для них – повірте, одночасно використовувати ракети він не може. Їх там просто немає», – сказав він.

За словами Галушка, у Міністерстві оборони проаналізували витоки неправдивої інформації про нібито використання Україною бойових гвинтокрилів. Усе вказує на те, що її джерело – «на території північного сусіда», додав Галушко.

«Уперше вкинута ця інформація та перша розкрутка цієї теми пішла виключно з території Росії, з тих ЗМІ та інтернет-ресурсів, які мають відповідну направленість», – заявив представник Міноборони.

Напередодні глава координаційної групи Спільного центру з контролю і координації припинення вогню з російської сторони полковник Збройних сил Росії Андрій Козлов заявив, що українська армія застосувала бомбардувальну авіацію при обстрілі Донецька і Горлівки.

XS
SM
MD
LG