Доступність посилання

ТОП новини

Деескалація на Донбасі стане головною темою зустрічі у Берліні – Штайнмаєр


Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністри закордонних справ Німеччини, України, Росії та Франції зустрінуться у середу, 21 січня, у Берліні для обговорення деескалації ситуації на Донбасі. Про це у вівторок, 20 січня, повідомив голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

«Головною метою зустрічі є запобігання подальшої ескалації збройного конфлікту на сході України та погіршення відносин між Києвом та Москвою», – зазначив Штайнмаєр, який прийматиме своїх колег – Павла Клімкіна з України, Сергія Лаврова з Росії та Лорана Фабіуса з Франції.

Остання їхня зустріч у так званому «нормандському форматі» відбулася 12 січня у Берліні.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, своєю чергою, наголосив, що на сьогодні найважливішим є результат і українська сторонана наполягає на виконанні всього пакета Мінських домовленостей.

Наступна зустріч учасників контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі була запланована на 16 січня. Однак не відбулася. Дата нового раунду переговорів наразі невизначена.

24 грудня 2014 року в Мінську відбувся черговий раунд переговорів контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Тоді на переговорах у Мінську сторони домовилися про обмін полоненими. Після цього зустріч не проводилася.

XS
SM
MD
LG