Доступність посилання

ТОП новини

Щоб визнати «ЛНР», «ДНР» терористичними, треба рішення судів – Клімкін


Для визнання незаконних збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР» терористичними на міжнародному рівні потрібне юридичне обґрунтування та рішення судів. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у вівторок, 20 січня, у Києві.

«Ми все робимо виключно в рамках правового поля», – наголосив він.

За його словами, Україна розпочала роботу щодо визнання «ЛНР» і «ДНР» терористичними організаціями набагато раніше, ніж трапилися трагедія під Волновахою 13 січня, внаслідок якої загинули 12 громадян України.

«Зараз буде нова стадія розгляду», – запевнив очільник зовнішньополітичного відомства.

Павло Клімкін зауважив, що вже «почали з’являтися судові рішення», потрібні для створення відповідної юридичної бази. Міністр навів приклад вердикту Слов’янського міськрайонного суду, винесений 15 січня громадянину Росії, члену угруповання «ДНР», – позбавлення волі строком до 8 років.

Росіянина обвинувачували у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 1 статті 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), частиною 2 статті 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) та частиною 1 статті 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG