Доступність посилання

ТОП новини

Євросоюз хоче бачити Росію партнером – Шойбле


Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле
Міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле

Євросоюз хоче бачити Росію партнером, але має однозначну позицію щодо подій в Україні. Про це заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле у вівторок, 21 січня під час візиту до Делі.

«Близько 25 чи 28 різних членів ЄС однаково реагують на те, що відбувається в Україні. Ми маємо спільну позицію. Але ми всі знову повторюємо, сьогодні і завтра – ми не зацікавлені у занепаді Росії. Ми хочемо бачити Росію партнером і зараз рішення за нею», – зазначив Шойбле.

Відносини між країнами Заходу і Росії погіршилися з часу анексії Криму.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

США, ЄС та інші країни запровадили проти Росії санкції через анексію Криму іпідтримку сепаратистів на сході України. За даними ООН, внаслідок бойових дій на Донбасі загинули понад 4800 людей.

XS
SM
MD
LG