Доступність посилання

ТОП новини

Росія: ЛГБТ-активіст кинув виклик депутату-гомофобу


У Росії один із лідерів ЛГБТ-спільноти Микола Алексєєв заявив, що хоче звільнити Санкт-Петербург від міського депутата Віталія Мілонова, відомого своєю гомофобською позицією, ставши його колегою.

«Твердо вирішив звільнити велике місто Санкт-Петербург від Віталія Мілонова раз і назавжди. У 2016 році буду балотуватися до Законодавчих зборів Санкт-Петербурга по округу Мілонова. І ми виграємо!», – написав ЛГБТ-активіст Алексєєв у своєму Instagram.

У вівторок, 20 січня, стало відомо, що Віталій Мілонов планує розробити законопроект, який унеможливить реєстрацію товариств гомосексуалістів. Таким чином Мілонов відреагував на нещодавню заяву уповноваженого з прав дитини при президенту Росії Павла Астахова. Той заявив, що гомосексуальна пара може узаконити у Росії свої відносини, створивши товариство, представники якого матимуть спільне майно і зможуть вести спільне господарство. І, за словами Астахова, юридично таке товариство не буде вважатися сім’єю і не зможе всиновлювати дітей.

37-річний Микола Алексєєв раніше виграв у Європейському суді з прав людини справу щодо зоборони російської влади проводити гей-паради з 2006 по 2008 роки.

XS
SM
MD
LG