Доступність посилання

ТОП новини

Обама: ми протистоїмо російській агресії в Україні


Сполучені Штати разом із союзниками у НАТО протистоять російській агресії проти України, а сама Росія є ізольованою через свої дії. Про це президент США Барак Обама заявив у зверненні до обох палат Конгресу у щорічній доповіді про стан країни.

«Ми демонструємо вплив американської сили і дипломатії. Ми дотримуємося принципу, що більші нації не можуть залякувати менші, – протистоїмо російській агресії, підтримуємо українську демократію і переконуємо наших союзників у НАТО», – відзначив президент США.

Обама окремо наголосив, що хибними виявилися думки про стратегічну перемогу Путіна в цій кризі.

«Торік, коли ми важко працювали над запровадженням санкцій разом із нашими партнерами, зміцнювали нашу присутність у близьких до зони конфлікту державах, агресія містера Путіна здавалася майстерною демонстрацією стратегії та сили. Це те що я чув з різних вуст. Та сьогодні Америка є потужною і об’єднаною зі своїми союзниками, натомість Росія ізольована, її економіка зруйнована. Ось так Америка чинить – не з порожніми погрозами, а з наполегливою рішучістю», – твердить Обама.

США, Євросоюз та інші країни запровадили проти Росії санкції – спершу через анексію Криму, згодом через роль Москви в ескалації конфлікту на сході України. Росія заперечує своє пряме військове втручання і відкидає звинувачення у постачанні зброї на Донбас.

XS
SM
MD
LG