Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ: кошти Іванющенка у Швейцарії арештували


Генеральна прокуратура України повідомляє про накладення арешту на кошти колишнього народного депутата України Юрія Іванющенка у сумі понад 72 мільйони швейцарських франків на рахунках у Швейцарії.

За повідомленням, Генпрокуратура розслідує справу проти Іванющенка, за якою його підозрюють в організації розтрати чужого майна і незаконному збагаченні в особливо великих розмірах.

«За клопотанням Генеральної прокуратури України 19 січня 2015 року український суд наклав арешт на належні Іванющенку грошові кошти у сумі понад 72 мільйони швейцарських франків, які зберігаються на його банківських рахунках у Швейцарській Конфедерації, що підтверджено підрозділом фінансової розвідки Швейцарії», – повідомляє прокуратура.

Як заявили в ГПУ, найближчим часом ухвалу слідчого судді про накладення арешту направлять для виконання до компетентних органів Швейцарії, щоб кошти не можна було зняти і для забезпечення їх конфіскації у разі винесення судом обвинувального вироку.

У квітні 2014 року Європейський союз заборонив в’їзд до ЄС і заморозив рахунки щодо низки високопосадовців, зокрема Юрія Іванющенка.

XS
SM
MD
LG