Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч президентів у «нормандському форматі» не потрібна без результатів – Меркель


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Зустріч президентів у «нормандському форматі» не потрібна, якщо вона не принесе результатів. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у середу, 21 січня, після зустрічі з президентом Азербайджану Ільгамом Алієвим.

«Ми не хочемо ще однієї зустрічі президентів, яка не принесе результатів. Але я сподіваюся, що сьогодні буде напрацьована певна структура. Хоча я сумніваюся. Очевидно, що припинення вогню на Донбасі стає все більш крихким», – зазначила Меркель.

У Берліні 21 січня проходить нова зустріч міністрів закордонних справ Німеччини, Франції, Росії й України у «нормандському форматі».

Франк-Вальтер Штайнмаєр, Лоран Фабіус, Сергій Лавров і Павло Клімкін обговорюють загострення конфлікту на сході України.

Зустріч керівників України, Німеччини, Франції й Росії щодо врегулювання конфлікту на Донбасі планувалася на 15 січня в Астані. Але вона так і не відбулася. Міністри закордонних справ чотирьох держав під час переговорів не досягли результату, необхідного для цієї зустрічі.

Канцлер Німеччини Анґела Меркель раніше назвала президенту Росії Володимиру Путіну неодмінною умовою зустрічі в Астані у «нормандському форматі» дотримання мінських домовленостей.

Українські військові заявили 20 січня про напад російських регулярних військ на два блокпости, розташовані на північний захід від Луганська. Також військовий представник України сказав, що дві батальйонні тактичні групи, в складі кожної з яких близько 400 осіб, порушили кордон і вдерлися в Україну. Ці заяви Міністерство оборони Росії назвало «абсолютним нонсенсом».

XS
SM
MD
LG