Доступність посилання

ТОП новини

Промова Обами викликала неоднозначну реакцію законодавців


Зусилля американського лідера у боротьбі з глобальним тероризмом розкритикували провідні республіканці

Американські законодавці неоднозначно сприйняли промову президента Барака Обами до Конгресу «Про стан держави», в якій він приділив особливу увагу своїй економічній політиці і триваючим переговорам щодо ядерної програми Ірану.

Багато пропозицій, про які говорив Обама, включаючи заклик збільшити податки на заможних американців, щоб підтримати податкові кредити для середнього класу, практично напевно будуть відкинуті республіканцями, серед яких – новообраний сенатор Корі Ґарднер.

«Президент перебуває при владі шість років, а ситуація погіршується, – сказав він. – Люди працюють все більше і більше і кожен день намагаються звести кінці з кінцями. Тому ми повинні зробити так, щоб податки на працюючі американські сім’ї і творців робочих місць в Америці не підвищувалися. На жаль, як здається, саме в цьому полягає єдиний план президента».

Деякі законодавці, такі як сенатор Ґарднер і конгресмен Еліот Енґель, який представляє Демократичну партію, висловили сумніви з приводу переговорів про ядерну програму Ірану.

«Проблема з цими переговорами полягає в тому, що ми, здається, все більше погоджуємося з їхніми вимогами, не отримуючи жодних поступок від Ірану, і я дуже стурбований, що адміністрація, схоже, готова відмовитися від усього, нічого не отримуючи взамін», – сказав Ґарднер.

«Мені раніше здавалося і досі здається, що санкції привели Іран за стіл переговорів, а нові санкції можуть змусити Іран більш сумлінно ставитися до переговорів», – зазначив Енґель.

Зусилля Обами у боротьбі з глобальним тероризмом також викликали критику з боку провідних республіканців. Конгресмен-демократ Дейвид Скотт висловив аналогічну точку зору:

«Мені б дуже хотілося, щоб він зайняв більш агресивну позицію у війні проти радикального ісламського тероризму. Тут його слабкість, і його сприймають як слабкого на світовій арені в даному питанні, – сказав Скотт. – Він хороша людина, але не можна займатися зовнішньою політикою виходячи зі своїх уявлень про те, яким повинен бути світ, потрібно виходити з того, яким він є». Це була перша промова Обами в Конгресі, який повністю контролюються Республіканською партією. За підсумками проміжних виборів у листопаді республіканці отримали більшість у Сенаті, який раніше належав демократам, а також зміцнили свої позиції в Палаті представників.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG