Доступність посилання

ТОП новини

Судді оголосили підозру через незаконний арешт двох водіїв за покришки на Майдані – ГПУ


Головне слідче управління Генеральної прокуратури України повідомило про підозру слідчому судді одного з районних судів міста Києва за незаконний арешт двох водіїв під час подій Євромайдану. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Суддю підозрюють в ухваленні завідомо неправосудних рішень про обрання двом підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою за начебто вчинення ними в січні 2014 року в місті Києві масових заворушень.

«Слідством встановлено, що співробітниками міліції затримані та доставлені до відділку міліції два водія за перевезення автомобільних покришок. Пізніше вони були безпідставно притягнуті до кримінальної відповідальності за те, що начебто вчиняли активні протиправні дії на вулиці Грушевського – кидали в працівників міліції каміння, пляшки з легкозаймистими речовинами, вчиняли підпали спеціального та службового транспорту. Вказаним водіям слідчим суддею обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою», – йдеться у повідомленні.

Дії слідчого судді кваліфіковано за частиною 2 статті 375 Кримінального кодексу України (постановлення суддею завідомо неправосудної ухвали).

У Генпрокуратурі зазначають, що досудове розслідування щодо зазначеного судді планується завершити найближчим часом.

У листопаді 2014 року головним слідчим управлінням Генпрокуратури трьом слідчим, двом прокурорам повідомлено про підозру за незаконне затримання та притягнення до кримінальної відповідальності цих водіїв.

16 грудня 2014 року слідчим та прокурорам повідомлено про завершення досудового розслідування та надано доступ до матеріалів досудового розслідування.

XS
SM
MD
LG