Доступність посилання

ТОП новини

Патріарх Кирило засудив аборти і сурогатне материнство


Патріарх РПЦ Кирило
Патріарх РПЦ Кирило

Патріарх Російської православної церкви Кирило вперше виступив у Держдумі зі зверненням до учасників так званих різдвяних освітніх читань. Це відбулося у четвер, 22 січня.

У своєму виступі він закликав обмежити аборти і дотримуватися консервативних цінностей.

«Вважаю морально виправданим, що операції зі штучного переривання вагітності треба виключити з системи обов’язкового медичного страхування, яка підтримується за рахунок платників податків, у тому числі тих, які категорично не сприймають аборти. Якби вдалося вдвічі скоротити число абортів, був би стійкий і потужний демографічний ріст», – сказав Кирило.

За його словами, розвиток сучасних репродуктивних технологій не повинен руйнувати «святість материнства».

«Моральна свідомість не може примиритися з роздільною здатністю сурогатного материнства, що перетворює жінку і дитину у предмет комерційної угоди, перекручує саме поняття материнства, таємницю і святість цих відносин», – зазначив Кирило і порадив тим, хто не може мати дітей, задуматися про усиновлення.

Патріарх РПЦ закликав до посилення релігійної освіти у школах і відродження російського «казацтва».

Президент Росії Володимир Путін, який тривалий час служив у КДБ, наразі лобіює Російську православну церкву, як моральний бастіон. Він закликає росіян повертатися до релігії.

XS
SM
MD
LG