Доступність посилання

ТОП новини

«Мандрівний міномет» у Донецьку: хто вбиває мешканців міста?


Тролейбус після обстрілу у Донецьку. 22 січня 2015 року
Тролейбус після обстрілу у Донецьку. 22 січня 2015 року

Жодних українських військових чи добровольчих батальйонів на відстані 20 кілометрів від місць останніх терактів

22 січня 2015 року здійснена чергова провокація: о 8:30 ранку, здається, з мандрівного міномета розстріляно автобусну зупинку «Боссе» в Ленінському районі міста Донецьк, де перебувало в цей час приблизно 50 осіб.

Снаряди влучили в тролейбус 17-го маршруту, трамвай №3, легкові авто. Загиблих, як повідомили, 13, поранених близько 30. Пошкоджені житлові будинки, знищені автівки разом із водіями.

Бойовики «зарахували» цей злочин на адресу української армії, що нібито по Донецьку їздить військова пересувна машина, на якій встановлений міномет і стріляє по мирних жителях.

Обстріл зупинки в Донецьку: 8 загиблих і 7 поранених
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:29 0:00


На місце трагедії бойовики привезли полоненого українського офіцера, якого вони захопили в полон в Донецькому аеропорту. На нього накинулись і побили «мирні» мешканці, зомбовані 9-місячною терористичною пропагандою, яка ллється з ТВ-каналів терористів «Оплот», «Новоросія», «Донецька республіка» та десятків російських ТВ на чолі з LifeNews, які розказують про «укропартизанів».

Партизани нібито зупиняються і розстрілюють мирних мешканців. І люди в це вірять, не дивлячись на те, що жодного «укропартизана» ще від літа чомусь доблесними бойовиками не затримано. Коли запитуєш, як «укропартизани» можуть пробратись на військових машинах та ще й з мінометами в Донецьк через чотири блокпости «ДНР», відповідають: «А вони їх об’їжджають лісом!» А як диверсанти можуть пересуватись Донецьком, де на кожному кроці стоїть бойовик із автоматом – вони не знають.

Але знають, що існують цілі диверсійні загони «укропартизан»! Чому вони не знищують місця скупчення терористів, а мирних донеччан, – теж відповіді на це не мають.

Цікаво, що терористи привезли полоненого бійця Збройних сил України на авто з російськими номерами ТЗ 10 ТС 96 RUS, які належать одному з керівників «Метінвест холдинг», що входить в групу СКМ Ріната Ахметова.

Однак, це не перший випадок за останні дні. Ще 19 січня з міномета було обстріляно лікарню №3, що на бульварі Тараса Шевченка в Калінінському районі Донецька. Працівниця цієї лікарні розповіла, що під’їхав військовий автомобіль, зупинився, зробив вистріл по лікарні і поїхав далі. Снаряд влучив у їдальню та кардіологічне відділення. Внаслідок цього контузило одного хірурга й поранено лікарів, хворих. Пошкоджені приміщення лікарні. Потім ще стріляли по навчальному корпусу торгового університету імені Туган-Барановського. Там пошкоджені тільки приміщення, люди не постраждали.

20 січня таким же чином розстріляли зупинку «Київський райвиконком» вже у Київському районі Донецька по Київському проспекту. У результаті 8 убитих, є поранені. Обстріл вели знов з так званого «мандрівного міномета», встановленого на автотранспорті.

Я впевнена, що таку тактику терористи використовують у Донецьку десь з червня для обстрілу позицій українських військових та обстрілу житлових районів і вбивств людей. Просто зараз вони, починаючи від 18 січня, сильно активізувались. Цього ж дня знищено 8 гаражів у гаражному кооперативі Донецького металургійного заводу «Сталь-2».

У Донецьку «ліцензію на вбивство» мають тільки терористи «ДНР». У місті російських військ, мабуть,більше, ніж мешканців! Замість пасажирського транспорту гасають туди-сюди воєнні машини з мінометами, «градами» та іншими знаряддями убивства.

Ніяких українських військових чи добровольчих батальйонів на відстані 20 кілометрів від місць розстрілів людей та обстрілів житлових приміщень, адміністративних будівель, гаражів у Донецьку немає.

Цікаво, що на місці трагедії моментально з'являються ТБ терористів та російські канали. Вони налаштовують донеччан проти влади Києва. Сіють страх. Показують «лайн’юсами», яка погана українська армія, та як сильно підтримують донеччани власних убивць…

Галина Мудра, вчителька, місто Донецьк

Думки, висловлені в рубриці «Листи з окупованого Донбасу», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода


Надсилайте ваші листи: DonbasLysty@rferl.org

XS
SM
MD
LG