Доступність посилання

ТОП новини

Меркель: санкції проти Росії не скасують без усунення причин запровадження


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Санкції проти Росії можуть бути скасовані лише, якщо будуть усунуті причини, через які вони були запроваджені. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель у четвер, 22 січня, на Всесвітньому економічному форумі у Давосі.

«На що ми розраховуємо і що не може бути забутим – це базові принципи європейської системи безпеки, які були порушені. Анексія Криму – це не просто анексія, це порушення мирних цінностей, створених після Другої світової війни. Йдеться зокрема про непорушність кордонів та повагу до територіальної цілісності», – зазначила Мекрель.

Відносини між Москвою та Заходом погіршилися з часу російської агресії в Україні.

16 березня 2014 на території Криму і Севастополя відбувся так званий «референдум» про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Україна, Європейський союз та США не визнали це голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

США, ЄС та інші країни запровадили проти Росії санкції через анексію Криму іпідтримку сепаратистів на сході України. За даними ООН, внаслідок бойових дій на Донбасі загинули понад 4800 людей.

XS
SM
MD
LG