Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі до Дня соборності утворили живий ланцюг


З нагоди Дня Соборності понад сотні одеситів утворили живий ланцюг на Потьомкінських сходах. Учасники акції символічно розділилися на дві групи: перша спускалася зверху, друга – піднімалася їм назустріч. Коли утворився єдиний ланцюг, люди заспівали гімн України.

Також активісти вшанували пам’ять перших загиблих на Євромайдані у Києві. Вони розтягнули банер з портретами Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Юрія Вербицького. Одесити виклали свічки у формі тризуба та виконали пісню «Воїни світла».

Організували акцію громадські активісти та фанати футбольного клубу «Чорноморець». Метою акції було показати, що одесити небайдужі до ситуації в Україні.

«У нинішній ситуація знаковість таких дат, як День Соборності, стає особливою. Нам треба виходити та єднатися, бо це і є наша сила. Окрім цього сьогодні ми не могли не згадати про роковини перших смертей на Майдані та про всіх, хто загинув за Україну», – наголосила організаторка акції, громадська активістка Наталя Михайленко.

Під час заходу усі бажаючі могли написати листа зі словами підтримки до військових, які зараз перебувають у зоні бойових дій на сході країни.

Аполітичні флешмоби до Дня Соборності місцеві активісти проводять в Одесі вже четвертий рік поспіль.

XS
SM
MD
LG