Доступність посилання

ТОП новини

Росія: агентство ТАСС планує скорочення штату і зниження зарплат


Російське державне інформаційне агентство ТАСС у лютому планує скоротити щонайменше п’яту частину персоналу, іншим співробітникам будуть урізати заробітні плати, повідомляють російські ЗМІ.

Як повідомив російському виданню «Ведомости» генеральний директор ТАСС Сергій Михайлов, скорочення відбувається через зниження фінансування агентства й економічну кризу.

Загалом в інформаційному агентстві працюють 1700 людей. Представник ТАСС Дмитро Перцев заявив, що скорочення відбуваються згідно зі «Стратегією розвитку агентства», за якою звільнення повинні були розтягнутися на роки. Економічна криза погіршила ситуацію і людей доведеться скоротити зараз, пояснив Перцев.

Як повідомляє агенція «РБК» із посиланням на два джерела в ТАСС, скорочення пройдуть у всіх відділах, підрозділи інфографіки і відео будуть закриті, близько 20% працівників агентства будуть звільнені. У «Ведомостях» кажуть про заплановане скорочення 25% працівників.

На початку цього тижня «Ведомости» з посиланням на власне джерело повідомляли, що в 2015 році в Росії дотації для державних ЗМІ будуть скорочені на 10%.

XS
SM
MD
LG