Доступність посилання

ТОП новини

Путін звинувачує Київ у загостренні ситуації на сході України


Володимир Путін
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін звинуватив Київ у загостренні ситуації на Донбасі через проведення «масштабної військової операції» проти бойовиків на сході України.

На нараді з членами Ради безпеки Росії Путін заявив, що Україна не відповіла на «пропозицію Кремля» відкликати важке озброєння з лінії зіткнення.

«Ми побачили протилежні дії, влада в Києві видала указ про початок широкомасштабної операції практично на всьому периметрі лінії зіткнення», – сказав російський президент.

За словами Путіна, відповідальність за загострення ситуації лежить на тих, «хто віддає злочинні накази». Він додав, що вирішення конфлікту на сході України можливе лише на мирних переговорах.

Сьогодні в Донецьку лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що не вестиме більше переговорів із Києвом про перемир’я. За його словами, проросійські бойовики мають намір розвивати наступ до адміністративних кордонів Донецької області.

22 січня секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив, що постійне збільшення вздовж лінії зіткнення сил проросійських сепаратистів дає підстави прогнозувати проведення бойовиками в найближчий час наступу.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG