Доступність посилання

ТОП новини

«Ісламська держава» заявляє про початок зворотного відліку до страти японських заручників


Чоловік проходить повз телевізори, на яких показують новини про полонених бойовиками громадян Японії, Токіо, 20 січня 2015 року
Чоловік проходить повз телевізори, на яких показують новини про полонених бойовиками громадян Японії, Токіо, 20 січня 2015 року

Угруповання «Ісламська держава» у Сирії оприлюднило повідомлення, в якому попереджає про «початок зворотного відліку» до страти двох заручників – громадян Японії.

У повідомленні зображений годинник, який веде зворотний відлік на тлі зображень обезголовлених раніше заручників бойовиків.

Речник кабінету міністрів Японії повідомив, що в уряді не отримували повідомлень від бойовиків.

20 січня бойовики оприлюднили відеоролик, на якому погрожували убити двох японських заручників, якщо протягом трьох діб за них не буде виплачений викуп у розмірі 200 мільйонів доларів. Цей термін минув сьогодні о 7:50 за київським часом.

На відео чоловік, одягнений в чорне і з ножем у руці критикує Японію за її підтримку очолюваної США коаліції, яка веде боротьбу з ісламістами.

Один із заручників – журналіст-фрілансер. Інший – вже з’являвся на відео, оприлюдненому бойовиками минулого серпня, коли його допитували із застосуванням сили.

Прем’єр Японії Сіндзо Абе заявив, що погрози бойовиків угруповання «Ісламська держава» вбити двох японських заручників є неприйнятними, і закликав негайно їх звільнити.

В уряді Японії наголосили, що не зупинять боротьбу з тероризмом.

Раніше бойовики угруповання «Ісламська держава» застрелили чи обезголовили сотні заручників. Угруповання утримує значні території на півночі Сирії в Іраку після наступу минулого літа.

XS
SM
MD
LG