Доступність посилання

ТОП новини

Суд вирішив видворити з Криму активіста національного руху кримських татар


Синавер Кадиров
Синавер Кадиров

Міський суд Армянська ухвалив рішення про видворення активіста кримськотатарського національного руху Синавера Кадирова, який разом з членами Меджлісу Ескендером Барієвим і Абмеджитом Сулеймановим був затриманий російськими прикордонниками 23 січня при виїзді на материкову Україну. Про це проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії» повідомив сам Синавер Кадиров.

Крім того, за словами активіста, його оштрафували на дві тисячі рублів (близько 480 гривень).

Як заявив Кадиров, суд не взяв до уваги його доводи про стан здоров’я. «Я, звичайно, буду намагатися оскаржити дане рішення суду. Але мені потрібен для цього час», – додав активіст.

За словами Кадирова, після рішення суду його відразу повезли на «кордон» у супроводі поліції, але виїхати на материкову Україну йому ще не вдалося, оскільки він досі проходить паспортний контроль.

«На літак до Стамбула, схоже, я вже запізнився. Вони тут усе свідомо затягують, щоб я не встиг на літак. Куди піду далі, не знаю», – сказав Кадиров.

У Криму у нього залишилася дружина, син активіста навчається в Києві.

Двох членів Меджлісу, які разом з Кадировим вночі були затримані, відпустили, на даний момент вони вилітають у Стамбул з Херсона.

Вночі 23 січня координатори Комітету із захисту прав кримськотатарського народу Ескендер Барієв, Абмеджит Сулейманов, які є членами Меджлісу, і Синавер Кадиров були затримані російськими прикордонниками при виїзді на материкову Україну. Усі вони пред’явили українські паспорти з кримською пропискою.

Синавер Кадиров прямував на консультацію лікаря, раніше він переніс операцію. Однак представники російських спецслужб оголосили йому про адміністративне порушення при перетині кордону як іноземному громадянину і після декількох годин «бесід» відвезли в суд.

XS
SM
MD
LG