Доступність посилання

ТОП новини

Росіяни заради Путіна готові «менше їсти» – Шувалов


Віце-прем’єр-міністр Росії Ігор Шувалов
Віце-прем’єр-міністр Росії Ігор Шувалов

Російський віце-прем’єр-міністр Ігор Шувалов застерігає Захід від намагання усунути президента Росії Володимира Путіна від влади. У п’ятницю, 23 січня, під час виступу на Всесвітньому економічному форумі у Давосі він заявив, що росіяни готові «менше їсти» і стерпіти інші негаразди, щоб підтримати свого лідера.

«Коли росіянин відчуває якийсь зовнішній тиск, він ніколи не залишить свого лідера. Ніколи. Ми переживемо будь-які негаразди у нашій країні – менше їстимемо, споживатимемо менше електрики», – зазначив Шувалов.

Шувалов наголосив, що санкції не змінять намірів президента Володимира Путіна, але визнав, що вони впливають на економіку. Згідно з прогнозами Ігоря Шувалова, економічна ситуація у Росії буде гіршою, ніж у 2008 році, зокрема через падіння цін на нафту. Російський уряд готує антикризовий план, метою якого є адаптувати людей до нової економічної реальності.

Тим часом російський опозиційний активіст опублікував фото будинків Шувалова у Москві, Лондоні та Австралії. Ігор Шувалов є один із найбагатших людей у Росії.

До низки санкцій, які наклали на Росію Європейський союз, а також США й низка інших країн, через її агресію проти України останнім часом додається дедалі нижча ціна на нафту, яка разом із газом є одним із основних джерел бюджетних надходжень Росії. Усе це призвело до стрімкого обвалу російського рубля.

XS
SM
MD
LG