Доступність посилання

ТОП новини

НАТО заявляє про збільшення російського озброєння у бойовиків на Донбасі


Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ

У НАТО заявляють про збільшення кількості російського озброєння, переданого бойовикам на Донбасі. Про це заявив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ у п’ятницю, 23 січня, в інтерв’ю Reuters у Косово.

«Ми спостерігаємо збільшення кількості російського важкого озброєння, переданого сепаратистам. Йдеться про танки, військові машини, артилерію та сучасні системи протиракетної оборони», – сказав Столтенберґ.

При цьому генеральний секретар НАТО зазначив, що альянс «розширюватиме свою військову присутність у східних частинах НАТО».

23 січня речник антитерористичної операції Андрій Лисенко заявив, що загальна чисельність російських військовослужбовців на підконтрольних бойовикам територіях сягнула найвищого рівня з початку конфлікту на Донбасі – понад 9 тисяч.

Водночас головнокомандувач об’єднаних збройних сил НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав у четвер, 22 січня, що ситуація вздовж «лінії контакту» на сході України «не є добра».

Брідлав не назвав точну кількість російських військових, присутніх на Донбасі, але зазначив, що НАТО «почало помічати сліди» систем протиповітряної оборони і електронних апаратних систем, які «супроводжували російські війська».

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також у введенні військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

США, ЄС та інші країни запровадили проти Росії санкції через анексію Криму іпідтримку сепаратистів на сході України. За даними ООН, внаслідок бойових дій на Донбасі загинули понад 5 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG