Доступність посилання

ТОП новини

Сотні жителів Дніпропетровська здають кров для поранених «кіборгів»


Сотні жителів Дніпропетровська здають кров для поранених «кіборгів»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Сотні жителів Дніпропетровська здають кров для поранених «кіборгів»

Сотні жителів Дніпропетровська в п’ятницю, 23 січня, прийшли до пункту здачі крові, щоб допомогти українським військовим, яких доправляють у місто з-під Донецького аеропорту, Пісків та інших «гарячих» точок.

Забір крові від самого ранку відбувається в обласній лікарні імені Мечникова, де лікують поранених із зони АТО. Учасники акції кажуть, що готові по кілька годин вистоювати в чергах, щоб здати кров для бійців.

За словами заступника головного лікаря медичного закладу Юрія Скребця, в лікарні приємно здивовані кількістю людей доброї волі, але усіх охочих здати кров у п’ятницю прийняти не встигнуть.

«Сьогоднішня акція для того, щоб привернути увагу, а не для того, щоб швидко поповнити запас крові. Та кількість охочих, які прийшли, в десятки разів перевищує можливості станції переливання крові переробити цю кров. На сьогодні поповнили запаси, а вже наступного тижня можемо знову приймати, отже, всі охочі зможуть здавати», – сказав Радіо Свобода у п’ятницю ввечері Юрій Скребець.

За словами лікарів, щодня з передової до обласної лікарні імені Мечникова привозять десятки поранених військових. Наразі найбільша потреба в крові всіх груп з негативним резусом і в 3-ій та 4-ій групах з позитивним резусом.

XS
SM
MD
LG