Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк вимагає скликати Раду безпеки ООН через обстріл Маріуполя


Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк закликає скликати засідання Ради безпеки ООН з питання порушення Росією міжнародного права після обстрілу бойовиками Маріуполя. Про це він сказав на засіданні оперативного штабу з ситуації в Маріуполі у суботу в Києві.

«Я сьогодні скликав зустріч послів «Групи семи» та послів країн-членів Ради безпеки ООН. Ми звертаємося до західних країн і членів Ради безпеки негайно скликати засідання Ради безпеки ООН», – сказав Яценюк.

Прем’єр пояснив, що своїми діями Росія порушує не лише Мінські угоди, а й базові принципи міжнародного права та людяності.

За останніми даними, через теракт у Маріуполі загинули 16 людей, понад 80 поранені. Обстріл східного району міста був здійснений в суботу вранці з території, яку, як заявили в Генпрокуратурі, не контролюють українські військові.

Посол США в Україні Джефрі Пайєтт назвав таку поведінку проросійських сепаратистів зухвалим порушенням Мінських домовленостей.

Бойовики кажуть, що не мають до цих подій ніякого стосунку, і стверджують, що «їхня артилерія туди не досягає». Контрольовані ними території починаються через кілька кілометрів за межею Маріуполя.

На цю ж тему:

24.01.2015
Росія несе повну відповідальність за жертви у Волновасі, Дебальцевому, Донецьку і Маріуполі – МЗС

Росія підтримує терористичну діяльність на Донбасі, а її військові воюють проти України – заява далі

(Фото окремих місць обстрілу)

Частина фотографій бстрілу житлового району Маріуполя із офіційного сайту МВС України.

XS
SM
MD
LG