Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко скликає на неділю засідання РНБО


Президент України Петро Порошенко доручив у неділю, 25 січня, провести засідання Ради національної безпеки й оборони «для розробки та втілення додаткових дієвих кроків у зв’язку із стрімким погіршенням обстановки на Сході». Про це йдеться у заяві глави держави щодо подій у Маріуполі.

«Криваве вбивство проросійськими терористами десятків мирних людей, і поранення майже ста мирних мешканців Маріуполя є не просто терористичним актом. Це – злочин проти людяності, підсудний Гаазькому трибуналу», – зазначив Порошенко.

«Відкривши прицільний вогонь по житлових кварталах Маріуполя, бойовики продовжили чергу терористичних актів, серед яких, лише за останні дні – розстріл пасажирського автобуса під Волновахою і вбивство людей на зупинці і в тролейбусі у Донецьку, вогонь по житлових кварталах багатьох міст і сіл», – йдеться у заяві президента.

Петро Порошенко висловив співчуття родинам загиблих і наголосив, що «так званий наступ терористів – це їхня атака проти мирних мешканців Донбасу».

Він також закликав міжнародну спільноту «має надати рішучу відсіч злочинам терористів, посилити всі форми тиску на тих, хто їх спонсорує та всебічно підтримує». «Саме сьогодні про це говоритиму в Ер-Ріяді із лідерами провідних країн світу», – зазначив президент, який у суботу вирушив у Саудівську Аравію на похорони короля Абдалли..

Петро Порошенко закликав міжнародну спільноту визнати угруповання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями.

Унаслідок обстрілу Маріуполя у суботу вранці загинуло щонайменше 27 осіб. Бойовики заявляють, що не причетні до цього нападу, хоч уже заявили про «наступ на Маріуполь».

Генпрокуратура України і керівництво Єврокомісії заявили, що обстріл вівся з підконтрольної сепаратистам території.

XS
SM
MD
LG