Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ засуджує обстріл Маріуполя – посол Апакан


Маріуполь після обстрілу
Маріуполь після обстрілу

ОБСЄ засуджує обстріл Маріуполя і закликає зупинити ескалацію бойових дій на сході України. Про це йдеться у заяві керівника спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні, посла Ертугрула Апакана.

«Я засуджую цей акт насильства і вимагаю повного розслідування інциденту. Також хочу передати мої щирі та глибокі співчуття сім’ям загиблих і народу України», – зазначив він.

«Ця небезпечна ситуація не може тривати. Потрібне негайне припинення вогню. Україна і її народ потребують миру і заслуговують на це. Сторони повинні повернутися за стіл переговорів без зволікання і в повному обсязі виконувати угоди Мінську», – заявив посол.

За словами Ертугрула Апакана, в останні дні місія ОБСЄ зафіксувала почастішання обстрілів в Луганській і Донецькій областях, зокрема – по густонаселених районах Донецька і Дебальцевого.

«Я закликаю усі сторони негайно вжити заходів, щоб зупинити нову ескалацію бойових дій і тяжкі наслідки для цивільного населення», – йдеться у заяві представника ОБСЄ.

Раніше учасники Мінської тристоронньої контактної групи закликали лідерів угруповань «ДНР» і «ЛНР» повернутися до переговорів щодо ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG