Доступність посилання

ТОП новини

У Празі мітингували проти політики Путіна щодо України


У Празі протестують проти агресії Кремля
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:15 0:00

У Празі активісти влаштували флеш-моб на підтримку України та проти агресії Росії. На центральній площі столиці Чехії розклали 10-метровий плакат із зображенням президента Путіна в образі Гітлера.

За повідомленням кореспондента Радіо Свобода, учасники акції передали очільнику Росії «живі послання»: люди вишикувалися у англійські слова «Путін брехун» та «Ні Путіну». Догори підняли жовті та блакитні картки – за кольорами українського національного прапору.

Наприкінці акції учасники розташувалися у формі жовто-блакитного серця. Активісти скандували «Слава Україні», «Героям Слава».

Під час акції збирали підписи під петиціями проти агресії Росії на території України та проти проросійської політики чеського президента Мілоша Земана. За словами 19-річної активістки з Києва Наталі Доморослової, петиція проти Земана зібрала вже 8 тисяч підписів.

«Потрібно 10 тисяч підписів, щоби Сенат її розглянув. А петиції проти російської агресії Путіна підписало також більше 8 тисяч людей. І тут немає обмеженої кількості підписів. Її може підписати будь-хто, і будь-коли її можна буде послати в Європейський парламент. Ця петиція міжнародна, вона піде в різні посольства різних країн, щоб вони були більш активні щодо запитань Україна – Росія», – каже Доморослова.

Чеський активіст голландського походження Отакар Ван Гемунд під час акції заявив, що проти збройної агресії Росії має об’єднатися весь світ. «Путін анексував велику частину України, добре це знати. І якраз тому ми посилаємо Путінові сьогодні свій меседж звідси. Гадаю, дуже важливо, щоб люди знали, що насправді відбувається в Україні. І яка небезпека у цьому полягає не лише для України, але й для усієї Європи», – зазначає Ван Гемунд.

Наприкінці акції поряд із жовто-блакитними «живими посланнями» з’явилися четверо-п’ятеро осіб з російськими прапорами. Вони почали викрикувати «Ми за Путіна» та вигукувати нецензурні вислови на адресу президента Порошенка, називати українців «бандерівцями» та «фашистами». У відповідь мітингувальники за Україну почали кричати «Ганьба». Однак закінчилася акція мирно.

XS
SM
MD
LG