Доступність посилання

ТОП новини

Проти винних в обстрілі Маріуполя триває спецоперація – Порошенко


Президент України Петро Порошенко заявляє про проведення спецоперації проти осіб, винних в обстрілі Маріуполя у суботу. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави, оприлюдненій за підсумками його короткого візиту в Саудівську Аравію.

«З перших же хвилин почалася спецоперація, яка спрямована на притягнення до відповідальності тих, хто скоїв цей злочинний акт. Державні й силові відомства у чіткій координації надають необхідну допомогу всім постраждалим під час теракту. Ми зробимо все для захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої держави і не дамо терористам вчиняти хаос на українській землі», – заявив президент.

За даними сайту глави держави, він також досягнув домовленості щодо необхідності проведення переговорів у Женевському форматі за участі США, ЄС України і Росії.

«Ми наголошуємо на тому, що українські спецслужби та силові структури мають неспростовні докази щодо того, хто організував і виконував цю терористичну атаку. Вони є доказовою базою для притягнення до відповідальності організаторів і виконавців. Ми наполягатимемо на визнанні в світі так званих «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями», – зазначив Петро Порошенко.

Президент України доручив Міністерству закордонних справ готуватися до засідання Ради безпеки ООН.

У суботу Петро Порошенко провів телефонні переговори з віце-президентом США Джо Байденом, президентом Європейської ради Дональдом Туском, віце-президентом Єврокомісії Федерікою Могеріні.

XS
SM
MD
LG