Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина переходить на спеціальний режим – ОДА


Святослав Олійник
Святослав Олійник

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник заявляє про перехід області на спеціальний режим. За його словами, за підсумками наради в ОДА ухвалено низку рішень щодо гарантування безпеки в області у зв’язку з загостренням ситуації на сході.

Зокрема, через ускладнення ситуації в зоні АТО на Дніпропетровщині створили оперативний штаб для забезпечення безпеки громадян та важливих інфраструктурних об’єктів. Влада на місцях отримала вказівку визначити перелік об’єктів газо-, водо-, тепло-, електрозабезпечення та інфраструктури, потенційно небезпечних об’єктів, які потребують негайного взяття під охорону та посилення охорони.

Посадовці також мають розробити єдину форму паспорта охорони об’єкта, графік чергувань, схему оборони тощо.

Крім того, штаб забезпечуватиме охорону громадського порядку у місцях масового перебування громадян, вокзалів, станцій, мостів, залучивши представників громадських формувань, недержавних охоронних структур, товариств мисливців і рибалок на добровільних засадах.

Місця масового перебування людей, зокрема об’єкти торгівлі, мають обладнати камерами відеоспостереження зі збереженням відеозапису до 30 діб. Частина документа за підсумками засідання штабу не підлягає оприлюдненню.

XS
SM
MD
LG