Доступність посилання

ТОП новини

Росія заблокувала заяву Ради безпеки ООН щодо обстрілу Маріуполя


Російський посол в ООН Віталій Чуркін
Російський посол в ООН Віталій Чуркін

Дипломати в Раді безпеки ООН не змогли узгодити текст заяви щодо обстрілу Маріуполя. Як повідомляють інформагенції, Росія відмовилася включити до тексту засудження публічних заяв сепаратистів.

«Протягом дня 24 січня ми обговорювали можливу реакцію членів Ради безпеки ООН на події в Маріуполі, що спричинили загибель цивільних осіб. Однак консенсусу досягти не вдалося, оскільки делегація Великої Британії наполягала на засудженні Радою окремих заяв ополченців», – ідеться заяві постійного представництва Росії в ООН, як наводить його російське державне інформагентство «РИА Новости».

«Росія заблокувала заяву, відмовившись включати в неї засудження недавніх провокаційних публічних заяв сепаратистів», – наводить агентство Reuters слова дипломата, який побажав залишитися неназваним.

Протягом останніх днів представники угруповання «ДНР» виступали з суперечливими заявами – спершу оголосили про початок масштабного наступу, в тому числі і на Маріуполь, згодом, після повідомлень про численні жертви серед цивільних, заперечили атаку на приазовське місто.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 людей, понад 100 були поранені. Обстріл, як визначила спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вівся з території, підконтрольної угрупованню «ДНР».

XS
SM
MD
LG