Доступність посилання

ТОП новини

Міліція встановила 15 осіб, які били правоохоронців біля родовища бурштину на Рівненщині


Бурштинові копальні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:30 0:00

Несанкціонований видобуток бурштину завдає значної шкоди природі

Жителі Рокитнівського району Рівненщини, які 15 січня вчинили опір працівникам лісової охорони та міліції поблизу незаконних бурштинових копалень, відповідатимуть за погрози та насильницькі дії. Організатором інциденту, який стався в урочищі Юзефін поблизу села Глинне Рокитнівського району Рівненщини, виявився 51-річний житель села Березове.

Про це Радіо Свобода повідомила начальник служби зв’язків із громадськістю УМВС України у Рівненській області Інна Березовська.

Правоохоронці проводять слідчо-розшукові дії, спрямовані на встановлення та притягнення до відповідальності інших учасників події.

15 січняміліціонери разом із працівниками лісової охорони спробували завадити несанкціонованому видобутку бурштину. Однакна підмогу нелегальним старателям прибули близько 200 місцевих жителів. Серед них були люди в балаклавах, які напали направоохоронців. Двоє міліціонерів були госпіталізовані з черепно-мозковими травмами і струсом мозку.

На Рівненщині триває «бурштинова лихоманка». Після зміни влади маса місцевих селян поспішила збагатитися за рахунок надр, однак з ними конкурують заїжджі нелегальні старателі. Природа Полісся зазнає непоправного нищення.

XS
SM
MD
LG