Доступність посилання

ТОП новини

Обама: США посилять тиск на Росію через події в Україні


Президент США Барак Обама заявив, що Вашингтон глибоко стурбований останніми порушеннями перемир’я і посилить тиск на Росію через її дії в Україні.

«Я розгляну всі додаткові опції, доступні для нас, за винятком військової конфронтації, щоб спробувати вирішити цю проблему», – відзначив президент США під час візиту до Індії.

Обама також наголосив, що Сполучені Штати продовжать «підтримувати здатність України контролювати свою власну територію».

Раніше віце-президент США Джо Байден і президент України Петро Порошенко у телефонній розмові узгодили спільні дії для посилення міжнародного тиску на Росію через ескалацію військових дій на сході України.

Внаслідок обстрілу східних житлових кварталів Маріуполя вранці 24 січня загинули 30 людей, майже 100 були поранені. Обстріл, як визначила спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ вівся з території, підконтрольної угрупованню «ДНР».

На засіданні РНБО, що відбулося в Києві 25 січня, президент України Петро Порошенко прямо вказав на «підтримуваних Росією терористів» як на винуватців трагедії в Маріуполі.

Офіційна Москва далі наполягає, що не має стосунку до трагічних подій на сході України, зокрема, до фінансової і військової підтримки тамтешніх бойовиків й визнає лише присутність російських «добровольців».

XS
SM
MD
LG