Доступність посилання

ТОП новини

Активісти закликають припинити діяльність консульства Росії в Харкові


Євромайдан вимагає закрити консульство Росії у Харкові
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

У Харкові біля генерального консульства Російської Федерації більше сотні людей зібралися на акцію протесту – після обстрілу Маріуполя, який забрав життя 30 людей.

У багатьох демонстрантів були в руках плакати «Путін – убивця», «Пам’ятай, Росіє, наша кров на ваших руках». Акція супроводжувалася гаслами на підтримку військових та України, а на адресу президента Росії Володимира Путіна лунала відома нецензурна лайка.

Учасники пікету під дипломатичною установою проголосували за звернення до президента України Петра Порошенка щодо закриття генерального консульства Російської федерації у Харкові.

«Це центр керівництва сепаратизмом і тероризмом, зокрема і в нашому регіоні. Ми маємо досить оперативну інформацію і знаємодокладно про це. Я відповідаю за свої слова», – наголосив Радіо Свобода координатор харківського Євромайдану Ігор Розсоха.

За його словами, впродовж тижня представники патріотичних громадських організацій складуть звернення до президента України Петра Порошенка та інших представників влади з вимогою закрити у Харкові генконсульство Росії.

Дипломатичне російське представництво у Харкові працює з кінця 90-х років минулого століття. Генеральне консульство Російської федерації в Харкові відповідає за шість областей східної України. Консульський округ включає Дніпропетровську, Сумську, Луганську, Донецьку, Запорізьку і Харківську області.

XS
SM
MD
LG