Доступність посилання

ТОП новини

У Сан-Франциско мітингували на підтримку Надії Савченко


Мітинг на підтримку Надії Савченко, Сан-Франциско
Мітинг на підтримку Надії Савченко, Сан-Франциско

Сьогодні в американському місті Сан-Франциско українська громада зібрала мітинг на підтримку української льотчиці Надії Савченко, яку утримують у російському СІЗО.

На мітинг зібралося близько 50 осіб.

«На нашій акції були присутні всі співробітники генерального консульства України у Сан-Франциско разом із генеральним консулом Сергієм Альошиним», — розповів Радіо Свобода учасник акції Микита Сафроненко.

Він розповів, що завтра також планується ще одна акція на підтримку Надії Савченко, яку проводитимуть під Генеральним консульством Російської Федерації у Сан-Франциско.

Учора, 24 січня, мітинг із вимогою звільнити українську льотчицю відбувся в Парижі.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування.

Завтра, 26 січня, заплановано акції на її підтримку по всьому світу — саме в день, коли має відбутися засідання ПАРЄ. Якщо її не відпустять на відкриття січневої сесії, це створить прецедент в історії Ради Європи, коли одна з країн-членів, Росія, тримає в ув’язненні делегата іншої країни.

Верховна Рада України делегувала Савченко, яка є народним депутатом від «Батьківщини», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

Росія звинуватила українську льотчицю надію Савченко у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі минулого літа. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

XS
SM
MD
LG