Доступність посилання

ТОП новини

Телеканал ATR обшукують озброєні силовики


Озброєні люди прибули на кримськотатарський телеканал ATR в Сімферополі з метою вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого. Про це повідомили в екстреному випуску на телеканалі ATR.

Керівництво АТR готове надати всю інформацію добровільно, оскільки без сервера вихід в ефір неможливий, повідомила у випуску ведуча Арзи Емірвелі.

На формі силовиків є написи «ОМОН», але в «МВС» Криму ситуацію наразі не коментують.

Заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова у зверненні, що транслювалося в прямому ефірі, назвала обшук наступом на кримських татар, повідомляють «Крим.Реалії». «Поки ми маємо можливість виходить в ефір, я хочу сказати, що повноцінних новин ви сьогодні не побачите. Я сподіваюся, що все закінчиться сьогодні. Я сподіваюся, влада розуміє, що вона робить і який удар вона завдає і по народу, і по своїй репутації, як федеральна влада», – заявила Буджурова.

На даний час ефір телеканалу працює з перериваннями на екстрені новини і заяви.

26 лютого 2014 року під стінами кримського парламенту відбувся масштабний мітинг-протистояння між прихильниками відокремлення Криму – проросійськими силами і тими, хто виступав за єдність України, основну масу яких представляли кримські татари.

XS
SM
MD
LG