Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПАРЄ вимагає негайного звільнення Савченко – Ар’єв


Надія Савченко
Надія Савченко

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер вимагає негайного звільнення Надії Савченко, відповідно до дипломатичного імунітету. Про це у своєму twitter повідомив голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв.

Раніше Савченко зареєстрували як делегата ПАРЄ, а також надали їй міжнародний імунітет.

Адвокат української льотчиці Марк Фейгін вважає, що після надання імунітету Савченко повинні звільнити.

Напередодні президент ПАРЄ Анн Брассер звернулась до спікера Держдуми Росії Сергія Наришкіна з проханням посприяти звільненню української Надії Савченко, щоб забезпечити її присутність на відкритті січневої сесії ПАРЄ.

Сьогодні, 26 січня, у Страсбурзі відкривається зимова сесія ПАРЄ, робота якої триватиме до 30 січня. Серед головних тем обговорення – ситуація в Україні, теракти в Парижі і захист свободи слова в Європі.

25 грудня 2014 року Верховна Рада України делегувала українську льотчицю Надію Савченко, яка є народним депутатом від партії «Батьківщина», до складу делегації Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи.

13 січня 2015 року Рада ухвалила звернення до ПАРЄ щодо звільнення Савченко. Народні депутати закликали ухвалити на найближчій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи резолюцію із закликом до звільнення Савченко, Сенцова та інших громадян України, які протиправно утримуються на території Росії.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів. Сама вона всі звинувачення відкидає, її захист наполягає, що Савченко викрали і примусово вивезли з території України.

13 грудня 2014 року Надія Савченко розпочала голодування і продовжує його досі.

XS
SM
MD
LG