Доступність посилання

ТОП новини

Під час головування Латвії в ЄС «ДНР» і «ЛНР» можуть визнати терористами – посол


©Shutterstock
©Shutterstock

Керівники Євросоюзу в ці дні аналізують ситуацію, що склалася на сході України після обстрілів Маріуполя, і не виключено, що питання про визнання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями розглядатимуть найближчим часом. Про це сьогодні в Києві повідомила посол Латвії в Україні Арґіта Даудзе.

«Євросоюз вивчає проблеми, пов’язані з ескалацією насильства на сході України й обстрілу мирних мешканців у Маріуполі. Ми координуємо свої дії усередині ЄС і готуємо спільні звернення, ідеї. Що стосується визнання «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, то тут важливу роль відіграють рішення українського парламенту», – наголосила Даудзе.

Такої ж думки дотримується і голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський. За його словами, Україна повинна визнати «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями, щоб ініціювати аналогічний процес на міжнародному рівні.

«Необхідно ухвалити якісь заходи в Україні, а якщо Україна ухвалить такі заходи, можна виносити це питання на міжнародну арену», – заявив посол.

На 27 січня заплановане позачергове засідання парламенту. За словами депутатів, одним із ключових питань порядку денного може стати визнання «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями.

XS
SM
MD
LG