Доступність посилання

ТОП новини

Канал ATR, на якому ведуться обшуки, відновив мовлення в аналоговому ефірі


Телеканал ATR в Сімферополі обшукують озброєні силовики
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:52 0:00

Перший кримськотатарський телеканал ATR відновив мовлення в аналоговому ефірі, яке було відсутнє протягом декількох годин. Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», на даний час ефір каналу можна також спостерігати через супутник і на сайті ATR.

Аналоговий сигнал каналу зник незабаром після початку обшуків.

Слідчі дії тривають, повідомила на своїй сторінці в Facebook генеральний директор ATR Ельзара Іслямова.

Генеральному директору ATR заборонили спілкуватись з пресою
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:12 0:00

Раніше силовики, які прибули 26 січня на телеканал з обшуками, вилучили сервер з відеоархівом.

26 січня на єдиний кримськотатарський телеканал ATR прибули силовики і почали проводити обшук. В ефірі ведуча телеканалу зазначила, що озброєні люди прибули з метою вилучити комп’ютерний сервер, на якому зберігаються відеоматеріали подій річної давнини, зокрема, масштабного мітингу під стінами кримського парламенту 26 лютого між прихильниками відокремлення Криму – проросійськими силами і тими, хто виступав за єдність України, основну масу яких представляли кримські татари.

Заступник генерального директора з інформаційної політики кримськотатарського телеканалу ATR Ліля Буджурова звернулася в прямому ефірі до народу і засудила дії місцевої «влади», з дозволу якої силовики увірвалися на телеканал.

Біля будівлі телекомпанії зібралися телеглядачі, шанувальники АТR. Заступник голови Меджлісу кримських татар Ахтем Чийгоз назвав ситуацію, що склалася на телеканалі, елементом залякування кримських татар. «Поліція» намагається розігнати людей, через гучномовець звертаючись до присутніх, що вони порушують закон, зібравшись на несанкціонований мітинг. Присутнім погрожують штрафом.

У той же час кримська «влада» заявила про непричетність до подій, що відбуваються на телеканалі. Як заявив «міністр внутрішньої політики, інформації і зв’язку анексованого Криму» Дмитро Полонський, керівники і журналісти ATR «фактично намагаються перекласти відповідальність на владу за власні дії».

XS
SM
MD
LG