Доступність посилання

ТОП новини

Білорусь готується ставити «зелених чоловічків» агресора поза законом


У Збройних силах Білорусі в січні оголосили навчання
У Збройних силах Білорусі в січні оголосили навчання

У Білорусі сьогодні оприлюднені зміни до закону «Про воєнний стан», які прирівнюють до агресії появу на території країни військових інших держав без прикметних знаків. Оновлений закон почне діяти з 1 лютого.

Серед подій, достатніх для оголошення воєнного стану, новий закон передбачає, зокрема, зосередження на межах Білорусі військ іншої країни чи проведення там мобілізації з метою нападу на Білорусь.

Білорусь, що була твердим союзником Росії, після початку російської агресії проти України минулого року починає змінювати своє ставлення до сусідньої країни.

Саме з допомогою військ без прикметних знаків, яких прозвали «зеленими чоловічками», Росія минулого року окупувала український Крим і заявила про його анексію. Крім того, Росія зосереджує біля кордону з Україною значні кількості своїх військ, хоча твердить, що йдеться лише про «навчання». В Україні і світі наводять численні докази прямої участі регулярних військ Росії у війні в частині сходу держави і заявляють про російську агресію проти України.

XS
SM
MD
LG