Доступність посилання

ТОП новини

Україна попросила в НАТО підтримки з огляду на критичну ситуацію на Донбасі


«Україна попросила додаткової військової підтримки НАТО» – Долгов
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

«Легіон НАТО» в Україні – це нісенітниця, а єдині іноземні війська там – російські – голова НАТО у відповідь на слова Путіна

Брюссель – Союз НАТО у понеділок провів зустріч із представниками України і назвиває неприйнятними «дії та провокативні заяви підтримуваних Росією сепаратистів». Тим часом як альянс каже, що Росія істотно збільшила постачання важкого озброєння на Донбас, представники України на двосторонніх рівнях домовляються про воєнну допомогу і кажуть, що українські Збройні сили готові до будь-яких сценаріїв.

Ігор Долгов під час виступу у Брюсселі, 26 січня 2015 року
Ігор Долгов під час виступу у Брюсселі, 26 січня 2015 року

Ігор Долгов, голова місії України при НАТО, після екстреного засідання Комісії Україна – НАТО зазначив, що Росія переслідує мету якщо не зупинити, то принаймні сповільнити входження України до євроатлантичних стрктур. У військовому плані, каже український дипломат, складно зрозуміти логіку Москви.

Українська армія готова до будь-якого розвитку подій та всіх можливих сценаріїв у зоні конфлікту
Ігор Долгов

«Важко прочитати, що в Кремлі мають на думці, коли вони збільшують активність бойових дій за останні тижні. Однак українська армія готова до будь-якого розвитку подій та всіх можливих сценаріїв у зоні конфлікту», – каже Долгов.

Щодо запиту про посилення військової підтримки з боку Північноатлантичного союзу Ігор Долгов зауважив: «НАТО як військово-політична організація не надаватиме летальних озброєнь Україні в цій ситуації».

«Водночас щодо цього ми продовжуємо роботу на двосторонньому рівні з різними державами, включаючи країни НАТО, – додав дипломат. – Звичайно, з огляду на ускладнення ситуації на місці та подальші нагромадження в цій зоні російської важкої військової техніки ми попросили додаткової військової підтримки України».

Легіон НАТО в Україні – це нісенітниця – керівник НАТО

Єнс Столтенберґ
Єнс Столтенберґ

Генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ відповів на заяву президента Росії Володимира Путіна про присутність на Донбасі «іноземного натовського легіону».

Єдині іноземні війська в Україні – російські. Це і є проблемою
Єнс Столтенберґ

«Заява про легіон НАТО в Україні – це нісенітниця. Там немає ніякого легіону НАТО, а єдині іноземні війська в Україні – російські. Це і є проблемою: російські сили є в Україні, Росія підтримує сепаратистів озброєннями, і ми бачимо істотне зростання надходжень з Росії до сепаратистів. І мова йде про важку техніку різних видів», – заявив голова НАТО, уточнивши, що мова йде про сучасне озброєння, включаючи ракетні системи, важку артилерію, танки, броньовані машини, системи радіоелектронної боротьби.

Володимир Путін
Володимир Путін

Раніше у понеділок Володимир Путін на зустрічі з петербурзькими студентами назвав українську армію «іноземним натовським легіоном».

«По суті, це вже не армія, це іноземний легіон, у даному випадку іноземний натовський легіон, який, звичайно, не переслідує національних інтересів України. Там зовсім інші завдання, пов’язані із досягненням геополітичних цілей стримування Росії», – сказав Путін.

Водночас НАТО заявляє, що повністю підтримує санкції, накладені на Росію, про що йшлося, зокрема, і на зустрічі голови альянсу із верховним представником ЄС із закордонних справ Федерікою Моґеріні. «Єнс Столтенберґ вважає, що економічні санкції дуже важливі, бо вони демонструють Кремлю та Росії, що порушення міжнародних правових норм і невиконання зобов’язань призводять до наслідків», – зауважила вона.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG