Доступність посилання

ТОП новини

Усіх чиновників України перевіряємо вручну – Громадський люстраційний комітет


Олександра Дрік
Олександра Дрік

Громадський люстраційний комітет та його волонтери почали в ручному режимі збирати інформацію про тих людей, які звільнилися самі (бо підпали б під люстрацію в будь якому разі, просто пізніше), щоб через півроку-рік вони «тишком-нишком не повернулися на роботу в держорганах» – про це в ефірі програми «Молодь плюс» на Радіо Свобода заявила керівник інформаційного відділу Громадського люстраційного комітету Олександра Дрік.

«Ми складаємо список державних службовців, які підпадають під автоматичну люстрацію, навіть тих, які вже звільнилися. Маємо вручну сісти і всіх перевірити. Це «пекельна праця», але воно того варте – у нас буде база всіх чиновників, які ніколи не матимуть права повернутися на державну службу. Ми зібрали всі декларації в ручному режимі. Волонтери декларації розшифровують, перевіряють. Біографії перевіряють», – зазначила вона.

Водночас, за словами Дрік, держслужбовці навмисне приховують частини біографії, які підпадають під люстрацію.

«Заходиш на сайт: є, є, є біографія… бац! немає інформації за 4 роки», – обурена член комітету.

Зараз в Україні відбувається люстраційна перевірка чиновників найвищих органів, яка триває щонайменше 2 місяці. Водночас автоматична хвиля люстрації вже закінчилася. Однак є люди, які , за словами активістів, уникли звільнення з посад.

Відео: Радіо Свобода онлайн

XS
SM
MD
LG