Доступність посилання

ТОП новини

Standard & Poor’s знижує рейтинг Росії до «сміттєвого» рівня, і прогноз негативний


Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s понизило в понеділок рейтинг Росії до неінвестиційного рівня, який іще називають «сміттєвим», уперше за більш як десятиліття, й оголосило, що прогноз подальших змін негативний.

Як повідомило агентство, рейтинг урядового боргу Росії впав із попереднього рівня BBB–, що за системою цього агентства позначає останній рівень, придатний для інвестицій, до рівня BB+.

Це зниження відображає погляд агентства, що «гнучкість монетарної політики Росії стала більш обмеженою, а перспективи її економічного зростання послабилися.

Раніше цього місяця два інші провідні рейтингові агентства, Fitch Ratings і Moody’s, теж знижували на одну позначку рейтинги Росії, поставивши їх на останньому «передсміттєвому» рівні, і так само дали негативний прогноз подальшого розвитку.

Росія через західні санкції, пов’язані з її втручанням в Україні, і через рекордне зниження ринкових цін на нафту, продаж якої є одним із головних джерел наповнення бюджету, опинилася на межі економічної рецесії.

XS
SM
MD
LG