Доступність посилання

ТОП новини

Росія надсилає 12-й «гуманітарний конвой» на Донбас


Автоколона російського Міністерства з питань надзвичайних ситуацій близько 6:00 за московським часом (це 5:00 за Києвом) вирушила з Підмосков’я до Ростовської області, повідомляють російські інформагенції.

Це вже 12-й «гуманітарний конвой», у якому, стверджують представники російської влади, харчі, медикаменти та предмети першої потреби. Остання на цей момент, 11-а автоколона повернулася до Росії з неконтрольованої українською владою частини території Донбасу 9 січня.

26 січня президент України Петро Порошенко назвав такі «конвої» «квазідопомогою». На його думку, вантажі, які «незаконно переправляє на Донбас агресор», складаються «з пального для танків та зброї для терористів».

Україна наголошує, що Росія введенням таких «гуманітарних конвоїв» із невідомими вантажами без згоди і дозволу української сторони грубо порушує українське і міжнародне законодавство. Україна і Міжнародний комітет Червоного Хреста відмовляються приймати чи супроводжувати ці «гуманітарні конвої», бо Росія не подає детального переліку вантажів або повідомляє про вантажі, які не можуть бути визнані гуманітарними.

XS
SM
MD
LG